Hur importerar jag kontakter till mitt Isolta -konto från ett externt register?
Hur importerar jag kontakter till mitt Isolta -konto från ett externt register?

Du kan hämta in kontakter till ditt Isolta -kundregister från tex. en excel-fil eller ett annat program du använt.

Mona Rosenberg avatar
Skrivet av Mona Rosenberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det går till så att du importerar kontakter till ditt Isolta -kontaktregister från en fil CSV-fil, dvs. en fil som innehåller information i textform som programmet kan läsa in. När du har CSV-filen till hands gör så här:

• Öppna ditt kontaktregister i Isolta (Visa kontakter)

• Tryck på "Verktyg" uppe till höger, och välj "Importera kontakter från CSV-fil"

• Välj CSV-filen du vill ladda upp från din dator och tryck på "öppna"

• En förhandsgranskning öppnas, där du ännu kan kolla igenom de kontakter som importeras. Där kan du vid behov ta bort en kontakt genom att klicka på soptunnan framför kontakten.

• Tryck till sist på “Hämta kontakter”. Om någon kontakt inte går att läsa in ger programmet ett felmeddelande som visar den rad som hade problem.

Här är ännu några tilläggsinstruktioner:

Filen måste alltså vara i CSV- form och innehålla 16 fält - oavsett om kontakten har informationen eller inte. Dessa 16 fält är följande:

• namn (För- och efternamn)

• avdelning / kontaktperson

• extra rad

• gatuadress

• postnummer

• postort

• landkod (2 bokstäver, t.ex. FI för Finland, SE för Sverige, osv.)

• e-postadress

• telefonnummer

• FO-nummer/Organisationsnummer

• kundnummer

• memo

• företag/privatperson (skriv in 1 om det är fråga om en privatperson, tomt om det är företag)

• språk (2 bokstäver, t.ex. FI för finska, SE för svenska, osv.)

• e-faktureringsadress

• förmedlarens beteckning

Den importerade informationen måste alltså ha med alla dessa fält trots att du inte skulle ha alla dessa uppgifter om kunden/kunderna.

Du kan ta hjälp av ett tabellprogram, som excel, eller google sheets för att redigera, modifiera, eller lägga till fälten. Om du redan har informationen i ett tabellprogram (tex. Excel) är det bara att exportera filen från tabellprogrammet som CSV -fil innan du hämtar in den i Isolta.

Om du hämtar informationen från ett annat program:
Exportera, dvs. ta ner kundlistan i en CSV-fil, gör förändringar i fälten vid behov (enligt instruktionerna ovan) och hämta in den i Isolta (enligt instruktionerna ovan).
Observera att om t.ex. för- och efternamnen finns i skilda fält, måste du föra ihop dom i en och samma fält (och samtidigt radera det extra fältet) innan du laddar upp dem i Isolta.

Om detta inte gav svar på dina frågor, hjälper vi dig gärna via chatten eller per telefon på numret +358 207 – 1817 10 (mån-fre kl. 9-17)