Hur skickar jag en e-faktura?

Enkelt! Här beskriver vi hur du skickar en e-faktura med Isolta.

Mona Rosenberg avatar
Skrivet av Mona Rosenberg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan skicka e-fakturor direkt från Isolta utan några separata avtal. Så här skickar du en e-faktura:

1. Logga in på ditt Isolta-konto och börja skapa en faktura som vanligt

2. Ange kundens e-faktura adress och förmedlarens beteckning (inte obligatoriskt för svenska företag) i mottagarens uppgifter. Observera att mottagarens postadress skall också finnas med, eftersom det är lagstadgad obligatorisk information på en faktura.

3. Förhandsgranska och välj faktureringsmetoden "Skicka som e-faktura" och tryck på "Skicka".

När du skickar e-faktura för första gången ta och godkänn villkoren för e-fakturor genom att klicka OK.

Du behöver godkänna villkoren enbart första gången du skickar en e-faktura.

Du hittar mer information om e-fakturering här

Hur får jag veta mottagarens e-faktureringsadress?

Vanligtvis meddelar fakturans mottagare sin e-faktureringsadress i samband med beställningen. E-faktureringsadressen består av två koder: e-faktureringsadressen (verkkolaskuosoite eller OVT-tunnus på finska) och den sk. förmedlarkoden (operaattoritunnus eller välittäjän tunnus på finska)

Du kan också kolla upp ett företags e-faktureringsuppgifter i TIEKE:s officiella register på verkkolaskuosoite.fi. Fyll i uppgifterna i rätt fäli i Arkhimedes så här:

Om du använder Isolta i Sverige eller behöver skicka e-faktura till ett svenskt företag:

Sändningen skiljer sig på ett par sätt. Förmedlaresn beteckningen är inte obligatorisk och existerar inte i alla fall. Du hittar e-faktureringsaddresser via NEA-registret.