Verkkolaskun vastaanotto
Näin vastaanotat ostolaskuja Isoltan ohjelmaan
Päivitetty yli viikko sitten

Helpoin, varmin ja nopein tapa lähettää ja vastaanottaa laskuja on verkkolaskut. Verkkolaskujen vastaanoton voit ottaa käyttöösi Isoltan palvelussa, jolloin voit sekä lähettää että vastaanottaa laskuja samassa paikassa.

Et tarvitse erillistä sopimusta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Saat heti käyttöösi verkkolaskuosoitteen sekä välittäjän tunnuksen.

Näin saat ostolaskujen vastaanoton käyttöösi:

1. Tunnistaudu palvelun käyttäjäksi omalta tililtäsi.

Ota ostolaskujen vastaanotto käyttöösi menemällä ohjelmiston päävalikon kohtaan Ostolaskut. Ostolaskut-kohdasta löydät Aktivoi nyt -painikkeen, jonka kautta pääset sähköiseen tunnistautumiseen. Yhteistyökumppanimme Signicat ohjaa sinut takaisin Ostolaskut-osioon tunnistautumisen jälkeen. Tämän jälkeen ostolaskujen vastaanotto on aktivoitu.

Uusi verkkolaskuosoitteesi päivitetään automaattisesti TIEKE:n verkkolaskuosoitteistoon noin viikon kuluessa siitä, kun se näkyy sinulla ohjelmassa.

Jos sinulla on tällä hetkellä käytössäsi jokin muu ratkaisu verkkolaskujen vastaanottoon, esimerkiksi pankin tarjoama palvelu, voit lopettaa sen kun verkkolaskuosoitteesi näkyy Isoltan ohjelmassa.

2. Ilmoita laskuttajille verkkolaskujen vastaanotosta.

Ilmoita laskuttajille, että jatkossa otat laskusi vastaan verkkolaskuina. Verkkolaskuosoitteesi ja valmiin ilmoituspohjan löydät Asetuksista, kohdasta Verkkolaskutus.

3. Käsittele ostolaskut Isoltan ohjelmassa (merkitse maksetuksi).

Kun lasku saapuu, saat ilmoituksen laskun saapumisesta sähköpostiisi. Ilmoitus lähetetään samaan osoitteeseen, joka sinulla on ohjelman käyttäjätunnuksena. Voit halutessasi ottaa ilmoitukset pois käytöstä Asetuksissa kohdassa Ilmoitukset.

Saapuneet ostolaskut löydät ohjelman päävalikosta, kohdasta "Ostolaskut". Lue lisää ostolaskujen käsittelystä täältä.