Olen lähettänyt sähköiset laskut Maventan kautta. Mitä teen, kun tuki siihen loppuu?
Olen lähettänyt sähköiset laskut Maventan kautta. Mitä teen, kun tuki siihen loppuu?

Vaikka tuki Maventan palvelulle loppuu, verkkolaskujen lähetys onnistuu edelleen.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedeksesta on pitkään voinut lähettää sähköisiä laskuja sekä Maventan että Isoltan verkkolaskupalvelujen kautta. Tuki Maventan kautta lähetettäville laskuille kuitenkin loppuu elokuussa 2021. Tässä muutama aiheeseen liittyvä kysymys sekä vastaukset niihin.

Lähetän sähköiset laskuni Arkhimedeksesta, mutta en ole täysin varma siitä mitä kautta ne lähtevät. Mistä tiedän, käytänkö Maventaa vai Isoltaa?

Muutos koskee tosiaankin ainoastaan Maventaa käyttäviä asiakkaitamme. Pystyt helposti tarkistamaan asian. Mene kohtaan Päätaso - Asetukset - Sähköinen lasku. Täällä on paikka Isoltan verkkolaskupalvelun API-avaimelle. Mikäli siihen on syötetty API-avain, käytät Isoltan verkkolaskupalvelua eikä sinun tarvitse kantaa huolta asiasta.

Lähetän sähköiset laskuni Maventan kautta, Mitä minun pitää tehdä?

Saat Isoltan verkkolaskupalvelun helposti käyttöösi. Mene kohtaan Päätaso - Asetukset - Sähköinen lasku ja klikkaa "Aloita luomalla sähköisen laskun tili". Lähetä meille vaadittavat tiedot. Saat uuden API-avaimen sähköpostissa. Syötä se API-avainkenttään ja sähköinen laskutus Isoltan verkkolaskupalvelun kautta on aktivoitu.

Muuttuuko sähköisten laskujen hinta?

Useimmilla käyttäjillämme hinnat laskevat hieman. Voit itse vertailla hintoja omalta kohdaltasi oheisista hinnastoista.

Maventan hinnasto: https://maventa.fi/hinnoittelu/

Isoltan hinnaston löydät tältä sivulta kohdasta Lisäpalvelujen hinnasto: https://www.isolta.fi/hinnat/

Vastaanotan verkkolaskuni Maventaan. Miten verkkolaskujen vastaanotto tapahtuu jatkossa, jos vaihdan pois Maventasta?

Verkkolaskujen lähetys ja vastaanotto eivät juurikaan liity toisiinsa. Voit edelleen vastaanottaa ostolaskusi Maventan kautta, vaikka lähettäisit myyntilaskusi Isoltan verkkolaskupalvelun kautta.

Mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla?

Mikäli käytät Arkhimedes Laskutusta, hyvin varteenotettava vaihtoehto on vaihtaa Arkhimedeksen online-versioon. Se on aito pilvipalvelu, jolloin ohjelma ei enää ole sidottu yhteen koneeseen. Sinun ei myöskään tarvitse kantaa huolta ohjelman päivityksistä tai varmuuskopioista, koska kaikki hoituu automaattisesti.

Löydät ohjelman ja lisätietoa sivulta isolta.fi.