Käytössäni on MacOS ja Arkhimedes kaatuilee

Arkhimedeksen työpöytäversio on epäyhteensopiva Macin uusimpien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa ja saattaa kaatua tulostettaessa.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedeksen työpöytäversio (Arkhimedes Desktop) on epävakaa uusimpien Macin käyttöjärjestelmienn kanssa. Ohjelma saattaa kaatua, kun sillä tulostetaan esimerkiksi laskua.

Kaatumisen voi mahdollisesti välttää, jos lasku lähetetään sähköisesti eli verkkolaskuna, sähköpostilaskuna tai tulostuspalvelulaskuna. Voit siis valita jonkun sähköisen toimitustavan laskulle (esimerkiksi Sähköpostipalvelu kuten alla olevassa kuvassa) ja tulostaa laskun sitä kautta.

Valitettavasti tästä menetelmästä ei ole apua muiden dokumenttien tulostuksessa.

Ongelma johtuu siitä, että Arkhimedes on toteutettu Filemaker-tietokantaohjelmiston Runtime-versiona ja tämä toteutustapa on epäyhteensopiva uusimman MacOS:n kanssa.

Ongelma voidaan kuitenkin kiertää kahdella eri tavalla:

1. Ensimmäinen vaihtoehto on siirtyä käyttämään Arkhimedeksen online-versiota. Tämä on erityisen suositeltava vaihtoehto, jos käytössäsi on Arkhimedes Laskutus. Onlinen Pro-laajuus on edullisempi (10,90 / kk vs 14,90 / kk) kuin Laskutus ja samalla ongelmattomampi. Onlineen siirtyminen on helppoa ja laskuhistorian ja kontaktit saa siirrettyä sinne vanhasta työpöytäversiosta.
    https://www.isolta.fi/siirry-onlineen/

2. Jos käytössäsi on Arkhimedes Myynti tai Arkhimedes Toiminnanohjaus tai käytät Arkhimedes Laskutus -laajuutta hyvin kattavasti, online-versio saattaa vaikuttaa turhan kevyeltä ratkaisulta. Siitä puuttuu erityisesti joitakin myynnin hallinnan toiminnallisuuksia. Mikäli Online ei sovi vaihtoehdoksi, on mahdollista ottaa käyttöön FileMakerin maksullinen versio (FileMaker Pro), joka on täysin yhteensopiva Macin uusimpien käyttöjärjestelmien kanssa.

Tarjoamme FileMaker Pro:n maksutta osana Arkhimedes Myynti- ja Arkhimedes Toiminnanohjaus -laajuutta. Lue tästä erillinen tiedotteemme.