Ohjelma avaa useita ikkunoita

Arkhimedeksen uusimmissa työpöytäversioissa saattaa avata useita ikkunoita. Ongelma on helppo välttää.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedeksen versiossa 6 alkaen, ohjelma saattaa Windows-ympäristössä avata useita ikkunoita. Tämä voi tehdä ohjelman käyttämisestä hankalaa ja voi lisäksi aiheuttaa virhetilanteita. Ohjelma saattaa esimerkiksi virheellisesti lukita jonkun dokumentin, kun se tulkitsee, että se on avattu samaan aikaan muualla.

Ongelma on helppo välttää määrittämällä ohjelmaikkunan korkeus ja leveys. Tämä toimenpide estää useiden ikkunoiden avautumisen samaan aikaan.

Ikkunan koko määritellään päätason asetuksissa. Tarkemmin sanottuna kohdassa Päätaso - Asetukset - Ohjelma - "Ohjelman ulkoasu ja tulostaminen".

Ikkunan korkeus ja leveys määritetään pikseleinä. Voit kokeilla erilaisia arvoja, jotta löydät parhaiten itsellesi sopivat.

Määritysten jälkeen ylimääräisiä ohjelmaikkunoita ei enää avaudu.