Laskuttaminen
Laskutusasetukset
Myyntilaskujen hakuominaisuudet

Kun myyntilaskuja alkaa kertyä, jonkun tietyn laskun etsiminen voi olla hankalaa. Näillä vinkeillä etsintä helpottuu.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Kun käytät ohjelmaa, laskuarkistoon alkaa kertyä laskuja. Myyntilaskujen kertyminen on mukava asia, kertoohan se kukoistavasta liiketoiminnasta. Kun laskumäärä kasvaa jonkun tietyn laskun löytäminen voi olla joskus hyvinkin hankalaa. Laskujen haku- ja suodatusominaisuuksista on silloin apua.

Hakukenttä

Hakukentän avulla voit hakea laskun vastaanottajaa. Hakutoiminto on kätevä, jos et muista tarkasti vastaanottajan nimeä, mutta muistat osan nimestä. Kirjoita se kenttään ja haku näyttää kaikki ne laskut, joiden vastaanottaja toteuttaa hakuehdon.

Laskun tyyppi

Voit valita näytettäväksi ainoastaan tietyn tyyppiset laskut. Esimerkiksi erääntyneet laskut tai sellaiset erääntyneet laskut, joista ei ole vielä lähetetty maksumuistutusta. Haettavan laskun tyyppi valitaan hakukentän oikealta puolelta.

Päivämäärähaut

Päivämäärän perusteella hakeminen voi olla tehokasta, jos haluat vaikka nähdä kaikki viime vuoden syyskuussa lähettämäsi laskut, tai kaikki tällä viikolla tehdyt laskut tai koko viime vuoden laskulistauksen.
Päivämäärähaku löytyy oikeasta reunasta laskulistauksen yläpuolelta. Klikkaa hakukenttää, jolloin se aukeaa suurempana. Voit nyt valita kalenterinäkymästä aloitus- ja lopetuspäivämäärän haulle.
Huomaa, että haku voi kohdistua joko laskun päivämäärään, eräpäivään tai maksupäivään.
Hakukentän vasemmalla puolella sijaitsevat pikanäppäimet kuluvalle kuukaudelle, viikolle tai päivälle.

Lajittelut

Toisinaan laskuja ei tarvitse hakea, riittää kun ne saa tiettyyn järjestykseen. Silloin laskunäkymän tehokkaat lajitteluominaisuudet tulevat käyttöön. Jokainen laskulistastauksen sarakeotsikko on lajitteluavain. Klikkaa esimerkiksi Eräpäivä-otsikkoa, ja koko listaus järjestyy eräpäivän mukaan. Klikkaa otsikkoa uudelleen ja listaus vaihtuu päinvastaiseksi.

Muutkin otsikot toimivat samalla tavoin.

Toimintojen yhdistely

Voit myös yhdistellä toimintoja vapaasti. Voit hakea esimerkiksi tietyn yrityksen kaikki maksetut laskut viime kuulta ja vieläpä lajitella ne haluamaasi järjestykseen. Kannattaa kokeilla eri hakuehtoja ja lajitteluja. Harjoitus tekee mestarin.