Kun siirryt Arkhimedeksen työpöytäversiosta käyttämään Arkhimedeksen online-versiota, voit siirtää vanhat laskusi ja kontaktisi uuteen ohjelmaversioon. Toisinaan kuitenkin käy niin, että tietojen siirto epäonnistuu joko kokonaan tai osittain. Tässä ohjeessa käydään läpi yleisimpiä syitä siihen, sekä ehdotuksia ongelman ratkaisemiseksi.

Työpöytäversio on liian vanha
Tiedot voidaan siirtää Arkhimedeksen versiosta 5.5 tai uudemmasta. Mikäli käytät tätä vanhempaa versiota, päivitä se ensin uudempaan versioon. Päivitys aloitetaan ohjelmasta käsin kohdasta Päätaso - Asetukset - Päivitykset.

Käyttäjätunnus tai API-avain on väärä.
Tiedot siirretään käyttäjätunnuksen sekä käyttäjätunnusta vastaavan API-avaimen perusteella.
Ratkaisu: Oikean API-avaimen löydät, kun kirjaudut käyttäjätunnuksella online-palveluun ja etsit sen kohdasta Asetukset - Arkhimedes-siirto.

Lasku / laskut on jo siirretty
Kun lasku on siirretty onlineen, työpöytäversio muuttaa laskun statuksen siirretyksi. Tämä tehdään sen vuoksi, että jos laskujen siirto jostain syystä katkeaa, uusi siirto voidaan aloittaa siitä kohdasta mihin edellinen jäi, kun siirrettyjä laskuja ei tarvitse yrittää siirtää uudelleen.
Mikäli yrität siirtää laskuja, mutta ohjelma ilmoittaa, ettei siirrettäviä laskuja ole, saattaa olla, että olet jo siirtänyt laskut aiemmin. On myös mahdollista, että olet siirtänyt laskut toiselle tilille.
Ratkaisu: Ota yhteyttä puhelintukeemme: https://www.isolta.fi/tuki/puhelintuki

Lasku on viallinen
Joskus joku laskulla oleva looginen virhe saattaa estää laskun siirtämisen. Tällainen virhe voi olla esimerkiksi mahdoton päivämäärä. Ohjelma kertoo siirron lopuksi niiden laskujen numerot, joita ei voitu siirtää.
Ratkaisu: Etsi vialliset laskut ja korjaa niiden virheet.

Laskujen siirto katkeaa kesken
Laskujen siirto saattaa katketa kesken esimerkiksi, jos laskuja on todella paljon tai yrität siirtää niitä hitaan yhteyden yli.
Ratkaisu: Siirrä laskut uudelleen. Ohjelma jatkaa siitä mihin se jäi edelliskerralla.

Laskuluonnos ei siirtynyt
Ohjelma siirtää ainoastaan laskutetut laskut.
Ratkaisu: Laskuta laskuluonnos esimerkiksi tulostamalla lasku ja siirrä sitten laskut uudelleen.