Päivitysohjeet MAC 2.7

Tältä sivulta löydät tarvittavat ohjeet ohjelman asennukseen ja päivittämiseen.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedes 2.7:n ensiasennus

1) Lataa Arkhimedeksen levytiedosto Arkhimedes2.dmg

2) Avaa levytiedosto ja käynnistä asennustiedosto (AsennaArkhimedes2). Asennusohjelma ohjaa sinua asennuksen aikana. Asenna ohjelma sellaiseen paikkaan, josta sen myöhemmin löydät helposti, esim. Ohjelmat-kansioosi. Ohjelma tulee asentaa aina samaan paikkaan.

Ohjelma koostuu Arkhimedes2-nimisestä ohjelmapakkauksesta, joka sisältää ohjelman ja siihen syötetyt tiedot sekä Backup-kansion. Ohjelmapakkaus avataan klikkaamalla sitä hiiren oikealla nappulalla (tai mikäli oikeaa nappulaa ei ole, klikkaamalla ctrl-nappula pohjassa) ja valitsemalla Näytä pakkauksen sisältö (suomen kielisissä käyttöjärjestelmissä)

3) Käynnistä Arkhimedes tuplaklikkaamalla Arkhimedes2-ohjelmapakkausta. Kun ohjelma kysyy asennuskoodia, syötä koodiksi vakiokoodi 714212835 tai koodi jonka olet saanut ohjelman suosittelijalta tai myyntiedustajalta.

4) Kun ohjelma on käynnistynyt, tarkista ensin "Asetukset"-välilehti ja että siellä on tiedot oikein.

Arkhimedeksen päivittäminen versioon 2.7 vanhemmasta versiosta

1) Ennen uuden version asennusta Suorita uloskirjautuminen vanhassa versiossa 'Päivitykset'-valikossa. Ohjelman tekee kustakin rekisteristä varmuuskopion Backup-kansioon ja ohjelma suljetaan. Mikäli tätä ei tee, tiedot eivät siirry vanhasta versiosta uuteen versioon.

2) Kopioi kaikki Arkhimedes tiedostot toiseen kansioon, mieluiten toiselle levylle (esim. muistitikulle) varmuuskopioksi. Mikäli päivitys jostain syystä epäonnistuu ja tietoja häviää, saat tiedot näin palautettua välittömästi.

3) Lataa Arkhimedeksen levytiedosto Arkhimedes2.dmg

4) Avaa levytiedosto ja käynnistä asennustiedosto (AsennaArkhimedes2). Asennusohjelma ohjaa sinua asennuksen aikana. Asenna ohjelma sellaiseen paikkaan, josta sen myöhemmin löydät helposti, esim. Ohjelmat-kansioosi. Ohjelma tulee asentaa aina samaan paikkaan, näin uusi versio löytää edellisen version Backup-kansion, josta se hakee tiedot ohjelmaan.

5) Mikäli vanha versiosi on 2.2.5v3 tai vanhempi kopioi vanhan version Backup-kansio Arkhimedes2-ohjelmapakkauksen sisään. Ohjelmapakkaus avataan klikkaamalla sitä hiiren oikealla nappulalla (tai mikäli oikeaa nappulaa ei ole, klikkaamalla ctrl-nappula pohjassa) ja valitsemalla Näytä pakkauksen sisältö (suomen kielisissä käyttöjärjestelmissä). Avautuneeseen kansioon kopioi Backup-kansio vanhan Backup-kansion tilalle, samalle tasolle History- ja Contents-kansion kanssa.

6) Käynnistä Arkhimedes tuplaklikkaamalla Arkhimedes2-ohjelmapakkausta. Mikäli ohjelma havaitsee Backup-kansion, se hakee tästä edellisen version tiedot. Mikäli et ole aiemmin syöttänyt ohjelmaan asennuskoodia, sinulta kysytään tätä koodia nyt. Mikäli et ole hankkinut ohjelmaa myyntiedustajalta etkä ole saanut koodia, syötä koodiksi vakiokoodi 714212835.

7) Mikäli vanha versiosi on 1.8 tai vanhempi aja toiminto 'Hae Arkhimedes 1.x-version varmuuskopio' 'Asetukset'-välilehdestä. Odota rauhassa, ohjelma tekee tietojen muunnoksen, joka vie aikaa.

8) Mikäli tiedot eivät tulleet uuteen versioon, tämä johtuu todennäköisesti siitä että uusi versio ei havainnut Backup-kansiota. Backup-kansiossa ovat vanhan version tiedot. Mahdollisesti et tehnyt uloskirjautumista ei vanhassa versiossa tai et kopioinut Backup-kansiota oikeaan paikkaan.

Mikäli uloskirjautuminen ei onnistu, tarkista että Backup-kansio on olemassa ja se on samassa paikassa kuin ohjelman kansio mutta ei sen sisällä. Tarkista tarvittaessa että sinulla on Backupiin kirjoitusoikeudet.

Mikäli unohdit tehdä uloskirjautumisen, avaa vanha versio ja tee uloskirjautuminen nyt. Vanhan versio on samassa paikassa mihin se alunperinkin asennettiin, versionumeroa kuvaavassa kansiossa, esim. 2.2.5-versio löytyy V2_2_5-kansiosta. Versiota 2.6 uudemmat versiot löytyvät ohjelmapakkauksen sisältä (katso ohjelmapakkauksien avaus kohta 5).

Tarkista että Backup on kopioitu oikeaan paikkaan. Backup-kansion tulee löytyä ohjelmapakkauksen sisältä samalta tasolta kuin uuden version History- ja Contents-kansio. Toista tämän jälkeen vaihe 6 (ja vaihe 7, jos vanha versio oli 1.8 tai vanhempi).