Päivitys 2.7-versiosta

Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka päivität Arkhimedeksen työasemaversion 2.7 uudempaan.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedeksen päivitys 2.7-versiosta

Arkhimedeksen 2.7-versio ja sitä vanhemmat versiot eivät tee automaattista varmuuskopiota ohjelman sulkeutuessa, tästä syystä "Uloskirjautuminen"-toiminto on tärkeä tehdä, ennen kuin aloittaa päivittämisen. Uloskirjautuminen tekee Arkhimedeksesta varmuuskopion Arkhimedes2-kansion sisällä olevaan Backup-kansioon.

Tiedot uusimpaan versioon tuodaan uuden version käyttöönottoavustajalla. Käyttöönottoavustajassa määritetään polku, missä 2.7-version Backup-kansio sijaitsee. Arkhimedes hakee tiedot uusimpaan versioon tästä polusta.

Mahdollisia ongelmatilanteita

Ongelmatilanteissa ensimmäinen asia on tarkistaa, että vanha versio oli 2.7. Tietojen palauttaminen vanhemmista versiosta (2.6, 2.5 jne.) ei ole mahdollista. Seuraavaksi esitetään mahdollisesti esiintyvät ongelmatilanteet päivitettäessä versiosta 2.7 ja niihin ratkaisu:

• Kaikki tiedot tulivat uuteen versioon, mutta Arkhimedeksessa ei näy yhtään laskua Arkhimedes tekee päivityksen yhteydessä erään konversion, mikä on edellytys, että laskutiedot siirtyvät uuteen versioon. Konversiossa Arkhimedes yrittää nimetä Arkhimedes2:n Backup-kansiossa olevan LaskuMulti Backup.fp7-tiedoston uudella nimellä: Tosite Backup.fp7. Käyttöoikeusrajoite saattaa estää tämän konversion. Tällöin mene Backup-kansion sisälle ja nimeä vanha tiedosto: LaskuMulti Backup.fp7 antamalla uudeksi nimeksi: Tosite Backup.fp7 Nimeämisen jälkeen asenna uusi versio uudelleen ja palauta tiedot käyttöönottoavustajan avulla.

• Uloskirjautuminen ei onnistu Arkhimedes 2.7:ssa Uloskirjautumisen saattaa estää käyttöoikeuksien puute Arkhimedes2:n Backup-kansiossa. Tämä ongelma esiintyy erityisesti Vista-koneiden Program files-kansiossa. Ongelman voi korjata muuttamalla Backup-kansion käyttöoikeuksia, ks. artikkeli käyttöoikeuksien korjaamiseksi.

• Vistassa Arkhimedes2:n Backup-kansion siirtäminen toiseen kansioon ei onnistu. Palautettaessa tiedostoja siirretystä kansiosta, uuteen versioon tulevat vanhentuneet tiedot Vistan käyttäjätilivalvonta (UAC) pitää tiedostoista, jotka ovat Program files-kansiossa ns. virtuaalikopiota. Varsinaiset tiedot eivät siis ole Program files-kansion sisällä, vaan käyttäjäkansion sisältä löytyvässä (piilokansiossa): AppData/Local/VirtualStore/Program Files/Arkhimedes2/ Ks. lisätietoja, mihin tiedostot fyysisesti tallentuvat Arkhimedeksessa.

Mikäli arvioit, että tarvitset päivityksessä ammattilaisen apua, voit turvautua edulliseen käyttöönottopalveluumme.