Esivaatimukset

Arkhimedes 6.5 vaatii vähintään 64-bittisen Windows 7 SP1:n ja 4 gigatavua muistia. Mikäli sinulla on vanhempi käyttöjärjestelmä tai heikompi kone, voit ladata Arkhimedes versio 5.5:n.

Emme suosittele ohjelman asentamista Program Files (Ohjelmatiedostot)-kansioon, joten on suositeltavaa käyttää asennusohjelman antamaa polkua (käyttäjäkansio).

Ohjelman ensiasennus

Video-ohjeet ohjelman käyttöönottamiseksi

Tässä videossa näytetään kuinka Arkhimedes otetaan käyttöön

kesto: 1.32

1) Lataa Arkhimedeksen asennustiedosto IsoltaSetup.exe

2) Käynnistä asennustiedosto. Asennusohjelma ohjaa sinua asennuksen aikana. Ohjelma asentuu oletuksena oman käyttäjäkansion sisälle (ks. Esivaatimukset).

3) Käynnistä Arkhimedes. Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma auttaa käyttöönotossa. Seuraa ohjatun käyttöönoton ohjeita.

Seuraavassa vaiheessa syötä ohjelmaa käyttävän yrityksen perustiedot ja mahdolliset lisenssikoodit. Viimeisessä vaiheessa rekisteröidy ohjelman käyttäjäksi, mikäli et ole ostanut lisenssejä tai rekisteröitynyt aiemmin.

4) Ohjatun käyttöönoton päätteeksi aktivoituu Arkhimedes Myynti-laajuuden koekäyttö ja voit alkaa käyttämään ohjelmaa.

Ohjelman päivittäminen vanhemmasta versiosta

Video-ohjeet päivittämiseen

Päivityksen esivaiheet

1) Tarkistuslista, ennen päivittämistä:

• Jos päivität Laskutus-, Myynti- ja Toiminnanohjaus-laajuuteen, varmista että sinulla on ylläpito voimassa ja siihen liittyvä lisenssikoodi
  • Päivitys onnistuu ainoastaan versiosta 3.1 tai sitä uudemmista versioista. Mikäli sinulla on tätä vanhempi versio, päivitä ensin versioon 5.5.

2) Suorita vanhassa versiossa Uloskirjautuminen-toiminto

• 3.1 - 3.5-versioissa Asetukset->Ohjelma-valikossa
  • 6.5-, 6.1-, 6.0-, 5.5-, 5-, 4- ja 2.7-versiossa Päivitykset-valikossa.

Uloskirjautuminen versiosta 3.5:

Uloskirjautuminen versiosta 4, 5 ja 6:

Ohjelma tekee kustakin rekisteristä varmuuskopion paikalliseen varmuuskopiokansioon ja ohjelma suljetaan.

3) Kopioi kaikki Arkhimedes tiedostot toiseen kansioon, mieluiten toiselle levylle (esim. muistitikulle) varmuuskopioksi.

Lataa ja asenna

4) Lataa Arkhimedeksen asennustiedosto IsoltaSetup.exe

5) Käynnistä asennustiedosto ja asenna ohjelma kuten ensiasennuksen yhteydessä.

6) Käynnistä Isolta Arkhimedes

7) Seuraavaksi Arkhimedes havaitsee vanhan version ja siirrytään päivityksen käyttöönottoavustajaan, jonka oikealta puolelta löytyvät päivitykseen liittyvät työkalut.

• Mikäli Arkhimedes ei havainnut vanhaa versiota, valitse ensivaiheessa välilehti "Tietojen hakeminen vanhasta versiosta" ja sitten "Päivitä"

Päivityksen käyttöönottoavustaja

8) Kohdassa "Tietoja edellisestä versiosta" näkyy yrityksen nimi, joka käytti edellistä versiosta, sekä päivämäärä, jolloin ohjelmaa viimeksi käytettiin (huom! päivämäärä on vanhemmista versioista päivittäessä suuntaa-antava). Jos tiedot näyttävät oikealta, valitse "Jatka"

• Ohjelma hakee seuraavaksi tiedot vanhasta versiosta. Tuonnin aikana älä käytä tietokonettasi muihin tehtäviin.