Ohjelma ei käynnisty ja saan virheilmoituksen "Menu.fp7 (tai joku muu) is damaged and cannot be opened"
Ohjelma ei käynnisty ja saan virheilmoituksen "Menu.fp7 (tai joku muu) is damaged and cannot be opened"

Ohjelma ei käynnisty, koska joku ohjelman käyttämistä tiedostoista on vaurioitunut. Se pitää korjata ennen kuin ohjelman käyttöä voi jatkaa.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Korjaus Windowsissa

1. a) Jos ohjelma ei ole pahasti vaurioitunut (eli pystyt avaamaan ohjelman) suorita Elvytä päätason Asetukset->Ohjelma-välilehdellä. Vastaa kysymykseen "Kyllä", ohjelma kysyy seuraavaksi mikä tiedosto korjataan ja avaa hakemistopolun tiedoston etsimistä varten.b) Jos ohjelma on niin pahasti vaurioitunut, ettei se käynnisty: Käynnistä ohjelma uudelleen tuplaklikkaamalla ohjelman kuvaketta ja pidä samanaikaisesti välittömästi ctrl + shift -napit pohjassa. Ohjelma kysyy, mikä tiedosto korjataan ja avaa hakemistopolun tiedoston etsimistä varten.

2. Etsi Arkhimedes sovellus (esim. Program Files -kansio) ja avaa ohjelmapaketti ja sen sisältä versionumeron mukaisesti nimetty kansio (esim. V_5_5_2) ja sieltä valitse oikea tiedosto (aMenu.fp7 tai se fp7- tai fmp12-päätteinen tiedosto, josta ohjelma huomautti).

Korjaus Macissä

1. Etsi Arkhimedes sovellus (esim. Ohjelmat-kansio) ja avaa ohjelmapaketti napsauttamalla hiiren kakkosnapilla ohjelmapaketin päällä, ks. kuva 1. Älä tuplaklikkaa vaan klikkaa kerran hiiren oikealla puolella.Kuva 1. Näytä pakkauksen sisältö.

1. Nyt aukeaa uusi Finderin ikkuna, (kuva 2). Avaa hakemisto V5_5_2 (Arkhimedeksen versio 5.5 (2)) ja kopioi sieltä vioittunut tiedosto (Menu.fp7) korjattavaksi esim. ohjelmapaketin viereen. Sulje äsken auennut Finderin ikkuna.Kuva 2. Avattu ohjelmapaketti.

1. Tuplaklikkaa ohjelman kuvaketta ja paina samalla cmd (tai omppu) + alt pohjaan. Ohjelma kysyy, mikä tiedosto korjataan ”Select Damaged File” ja avaa hakemistopolun tiedoston etsimistä varten. Etsi nyt kopioimasi tiedosto ja valitse se korjattavaksi.

2. Korjauksen valmistuttua kopioi alkuperäisen niminen tiedosto takaisin paikkaan, josta se otettiin.

Windows ja Mac

• Ohjelma korjaa tiedoston tekemällä uuden ja lisäämällä rikkoontuneen tiedoston nimen perään tekstin ”Old”.

• Tiedoston korjauksen jälkeen ohjelma kysyy seuraavaa rikkoutunutta tiedostoa. Ellei ohjelma ole valittanut muista tiedostoista, voidaan toiminto peruuttaa. Ohjelma jatkaa nyt käynnistymistä.

• Ohjelman toiminnan varmistamiseksi kannattaa ohjelman versio päivittää uusimpaan versioon.