Näin tuot kontakteja ulkopuolisesta järjestelmästä Isolta palveluun
Näin tuot kontakteja ulkopuolisesta järjestelmästä Isolta palveluun

Voit tuoda asiakastietoja jostain toisesta ohjelmasta CSV-muodossa. Tässä ohjeet kontaktien tuomiseksi.

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Isolta palveluun on mahdollista tuoda kontakteja jostain toisesta tietolähteestä. Kontaktit tuodaan CSV-tiedoston avulla. CSV-tiedosto on taulukkodataa sisältävä tekstitiedosto, jonka taulukkorakenteen eri kentät on eroteltu toisistaan pilkuilla ja rivinvaihdoilla.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat kentät:

• Nimi

• Osasto / Yhteyshenkilö

• Lisärivi

• Laskutusosoite

• Postinumero

• Postitoimipaikka

• Maakoodi (2-kirjaiminen, esim. Suomen koodi on FI)

• Sähköpostiosoite

• Puhelinnumero

• Y-tunnus

• Asiakasnumero

• Muistio

• Henkilöasiakas (1 mikäli henkilö, muuten tyhjä)

• Kieli (2-merkkinen koodi)

• ALV-numero

• Verkkolaskuosoite

• Välittäjän tunnus

Tästä voit ladata valmiin pohjan, johon voit laittaa kontaktiesi tiedot ja tuoda ne Isoltaan.

Sisäänluettavat tiedot pitää olla tarkalleen näiden kenttien mukaiset. Mikäli tuot tietoja toisesta ohjelmasta, jossa esimerkiksi etu- ja sukunimi ovat omissa kentissään, sinun on ensiksi yhdistettävä nämä kentät, ennen kuin voit tuoda tiedot Isolta palveluun.

Kontaktien sisäänluku aloitetaan menemällä kontaktiluetteloon. Siellä klikataan “Toiminnot” ja sen alta valitaan “Tuo kontaktit CSV-tiedostosta”.

Tämän jälkeen valitaan tiedosto ja avataan se. Isolta avaa seuraavaksi kontaktiluettelon esikatselunäkymässä, jossa voit tarkastella sisäänluettavia kontakteja. Voit myös haluteassasi poistaa kontakteja sisäänluvusta klikkaamaalla kontaktin edessä olevaa roskakorikuvaketta. Paina seuraavaksi “Tuo kontaktit”, jolloin Isolta tuo CSV-tiedostossa olevat kontaktit ohjelmaan. Mikäli jonkun rivin tuonti ei onnistu, ohjelma antaa virheilmoituksen ja näyttää, minkä rivin kanssa oli ongelma.