Siirto omalle koneelle asennetusta Arkhimedeksesta Online-palveluun
Näin siirrät tiedot omalle koneelle asennetusta Arkhimedeksesta Online-palveluun
Näin siirrät tiedot omalle koneelle asennetusta Arkhimedeksesta Online-palveluun

Tässä ohjeessa kerromme, kuinka voit siirtää tiedot työasemapohjaisesta eli omalle koneelle asennetusta Arkhimedeksesta Online-palveluun.

Jana avatar
Tekijä: Jana
Päivitetty yli viikko sitten

Huom! Tietojen siirto edellyttää vähintään versiota 6.5(3). Voit tarkistaa käytössä olevan version Arkhimedeksen päätason Tervetuloa-sivun oikeasta alakulmasta. Mikäli käytät vanhempaa versiota, päivitä se ensin. Päivitys aloitetaan kohdassa Päätaso - Asetukset - Päivitykset.

Tiivistettynä siirron vaiheet ovat:

1. Luo uusi tili Online -palveluun, jos sinulla ei ole sellaista

2. Kirjaudu sisään uudelle tilillesi ja kopioi sieltä API-avain siirtoa varten

3. Avaa omalle koneelle asennettu Arkhimedes ja liitä sinne kopioitu API-avain, lisää sähköpostiosoitteesi ja klikkaa "Siirrä tiedot Online-palveluun"

4. Odota, että tiedot siirretään ja homma on valmis! Siirrossa siirtyy kaikki laskutetut laskut ja niihin liittyvät kontaktit.

5. Jos siirrossa tulee jotain ongelmia, esim. Arkhimedes ilmoittaa virheellisestä API-avaimesta, tai että joitain laskuja ei voitu siirtää, lue tämä artikkeli yleisimmistä ongelmista ja niiden ratkaisemisesta https://help.isolta.com/fi/articles/3810573-eiko-vanhojen-laskujen-ja-kontaktien-siirto-onlineen-ei-onnistunut

6. Lisävinkki: Arkhimedes merkitsee onnistuneesti siirretyt laskut, joten voit huoletta kokeilla laskujen siirtoa uudestaan - laskuja ei siirretä tuplana.

Jos käytössä on vanhempi versio kuin 6.5(3), päivitä Arkhimedes uusimpaan versioon. Päivittämisestä löytyy ohjeet sivuiltamme: Win / Mac

1. Luo tili Online-palveluun

Jos et ole vielä luonut tiliä Online-palveluun, voit tehdä sen rekisteröitymissivulta. Saat rekisteröitymisestä sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää tilin aktivointilinkin. Aktivoi tilisi klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Pääset linkistä myös ensimmäistä kertaa kirjautumaan palveluun sisään. Jos olet luonut Online-tilin jo aikaisemmin, kirjaudu Online-tilillesi sisäänkirjautumissivulta.

2. Kirjaudu Online-tilille ja kopioi API-avain siirtoa varten

Kun olet kirjautunut sisään omalle Online-tilillesi, siirry kohtaan Asetukset - Arkhimedes-siirto ja kopioi sieltä Arkhimedes API-avain.

3. Siirry omalle koneelle asennettuun Arkhimedekseen siirtämään tiedot

Tarkista Arkhimedeksen versio. Sen tulee olla vähintään 6.5(3). Mikäli käytössi on vanhempi versio, päivitä se ensin. Päivitys tapahtuu kohdassa Päätaso - Asetukset - Päivitykset.

Liitä kopioitu työasemapohjaiseen Arkhimedekseen kohtaan Päätaso - Asetukset - Liitännät - Arkhimedes Online - API-avain.

Lisää myös sähköpostiosoite, jolla rekistöidyit Online-palveluun.

Klikkaa lopuksi Siirrä tiedot Online-palveluun! -kuvaketta.

4. Valmis

Siirrossa siirretään kaikki laskutetut laskut ja niihin liittyvät kontakti.

Huomioita siirtoon liittyen

• Konetta ei suositella käytettäväksi siirron aikana

• Kontaktit, joille ei ole luotu yhtään laskua, eivät siirry

• Laskut, joiden numerot ovat jo käytössä Onlinessa, eivät siirry

• Hyvityslaskut siirtyvät Onlineen miinusmerkkisinä normaaleina laskuina

• Maksusuorituksista siirtyy päivämäärä, mikäli lasku on maksettu kokonaan

• Muut maksusuoritusmerkinnät eivät siirry

• Onlineen siirtyy vain laskut ja laskuilla oleva asiakastiedot

Muistilista onlinen käytöstä siirron jälkeen:

• Online tili on aktivoinnin jälkeen automaattisesti Starter-laajuudessa. Maksullisen laajuuden ilman laskurajaa pääset tilaamaan ohjelman sisältä kohdasta: Asetukset --> Tilaus. Maksullisen laajuuden tilauksen myötä asennettavan Laskutus-/Myynti-laajuus irtisanotaan automaattisesti

• Uuden online-tilin laskutusasetukset kannattaa tarkistaa (Asetukset > Laskutusasetukset> Seuraava laskunumero), laskun numerointi alkaa onlinessa alusta, eikä automaattisesti jatka siitä laskunumerosta, joka sinulla olisi seuraavaksi käytettävissä asennettavassa.

• Siirron jälkeen laskut tulevat näkymään avoimina onlinessä, vaikka ne olisi ollut maksettu-tilassa asennettavassa. Otathan meihin yhteyttä, niin saamme massana siirrettyä laskut maksetuiksi.

• Täältä löydät kattavan tuki-artikkelikokoelma koskien onlinen käyttöä: https://help.isolta.com/fi/

Tuotteiden tuonti

Tuotteet eivät siirry automaattisesti laskujen ja asiaskastietojen mukana. Voit kuitenkin tuoda ne erikseen. Tuotteet tulee ensin tallentaa Arkhimedeksesta CSV-tiedostoon. Tämä edellyttää Myynti-laajuutta. Jos käytössäsi on suppeampi Laskutus- tai Mini-laajuus, voit aktivoida Myynnin koekäytön Arkhimedeksen päätason Tervetuloa-sivulta.

Kun Myynti-laajuus on käytössä, siirry kohtaan Liiketoiminta - Tuotteet - Tuoteluettelo. Valitse Tulosta-kuvakkeen yläpuolella olevasta pudotusvalikosta Tiedostoon.

Valitse mihin haluat tiedoston koneellesi tallentaa, anna sille nimi ja valitse tiedoston tallennusmuodoksi Comma-Separated TextFiles (.scv).

Kun tiedosto on tallennettu, mene Online-palvelussa kohtaan Tuotteet - Näytä tuotteet - Toiminnot - Tuo tuotteet CSV-tiedostosta.

Klikkaa Valitse tiedosto -kuvaketta ja valitse äskettäin koneellesi tallennettu tiedosto. Tiedostossa olevat tuotteet näkyvät nyt ruudulla. Tarkista, että tiedot ovat oikein ja klikkaa Tuo tuotteet -kuvaketta.

Onlineen on nyt siirretty laskujen, asiakkaiden ja tuotteiden tiedot työasemapohjaisesta Arkhimedeksesta.

Huomaa, että yrityksesi tiedot eivät siirry Onlineen. Ne tulee vielä lisätä omiin tietoihin kohdasta Asetukset - Yritykseni tiedot.

Mikäli sinulla on kysyttävää tietojen siirrosta tai Online-palvelusta ylipäätään, ota yhteyttä.