Tietojen siirto edellyttää vähintään versiota 5.5(3). Voit tarkistaa käytössä olevan version Arkhimedeksen päätason Tervetuloa-sivun oikeasta alakulmasta.

Jos käytössä on vanhempi versio kuin 5.5(3), päivitä Arkhimedes uusimpaan versioon. Päivittämisestä löytyy ohjeet sivuiltamme: Win / Mac

Jos et ole vielä luonut tiliä Online-palveluun, voit tehdä sen rekisteröitymissivulta. Saat rekisteröitymisestä sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää tilin aktivointilinkin. Aktivoi tilisi klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Pääset linkistä myös ensimmäistä kertaa kirjautumaan palveluun sisään. Jos olet luonut Online-tilin jo aikaisemmin, kirjaudu Online-tilillesi sisäänkirjautumissivulta.

Kun olet kirjautunut sisään omalle Online-tilillesi, siirry kohtaan Asetukset - Arkhimedes-siirto.

Kopioi API-avain ja liitä se työasemapohjaiseen Arkhimedekseen kohtaan Päätaso - Asetukset - Liitännät - Arkhimedes Online - API-avain.

Lisää myös sähköpostiosoite, jolla rekistöidyit Online-palveluun. Klikkaa lopuksi Siirrä tiedot Online-palveluun! -kuvaketta.

Video-ohje tietojen siirrosta

Huomioita siirtoon liittyen

• Konetta ei suositella käytettäväksi siirron aikana
  • Kontaktit, joille ei ole luotu yhtään laskua, eivät siirry
  • Laskut, joiden numerot ovat jo käytössä Onlinessa, eivät siirry
  • Hyvityslaskut siirtyvät Onlineen miinusmerkkisinä normaaleina laskuina
  • Maksusuorituksista siirtyy päivämäärä, mikäli lasku on maksettu kokonaan
  • Muut maksusuoritusmerkinnät eivät siirry
  • Onlineen siirtyy vain laskut ja laskuilla oleva asiakastiedot

Tuotteiden tuonti

Tuotteet eivät siirry automaattisesti laskujen ja asiaskastietojen mukana. Voit kuitenkin tuoda ne erikseen. Tuotteet tulee ensin tallentaa Arkhimedeksesta CSV-tiedostoon. Tämä edellyttää Myynti-laajuutta. Jos käytössäsi on suppeampi Laskutus- tai Mini-laajuus, voit aktivoida Myynnin koekäytön Arkhimedeksen päätason Tervetuloa-sivulta.

Kun Myynti-laajuus on käytössä, siirry kohtaan Liiketoiminta - Tuotteet - Tuoteluettelo. Valitse Tulosta-kuvakkeen yläpuolella olevasta pudotusvalikosta Tiedostoon.

Valitse mihin haluat tiedoston koneellesi tallentaa, anna sille nimi ja valitse tiedoston tallennusmuodoksi Comma-Separated TextFiles (.scv).

Kun tiedosto on tallennettu, mene Online-palvelussa kohtaan Tuotteet - Näytä tuotteet - Toiminnot - Tuo tuotteet CSV-tiedostosta.

Klikkaa Valitse tiedosto -kuvaketta ja valitse äskettäin koneellesi tallennettu tiedosto. Tiedostossa olevat tuotteet näkyvät nyt ruudulla. Tarkista, että tiedot ovat oikein ja klikkaa Tuo tuotteet -kuvaketta.

Onlineen on nyt siirretty laskujen, asiakkaiden ja tuotteiden tiedot työasemapohjaisesta Arkhimedeksesta. Huomaa, että yrityksesi tiedot eivät siirry Onlineen. Ne tulee vielä lisätä omiin tietoihin kohdasta Asetukset - Yritykseni tiedot.

Mikäli sinulla on kysyttävää tietojen siirrosta tai Online-palvelusta ylipäätään, ota yhteyttä.