Käyttöönottoavustaja

Ohjeet Arkhimedes Desktopin päivityksen käyttöönottoavustajan käyttöön

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Versio 6.0 ja uudemmat

Arkhimedes tunnistaa ensimmäisellä käynnistyskerralla löytyykö tietokoneelta vanhan version tietoja. Mikäli tietoja löytyy, antaa Arkhimedes mahdollisuuden päättää mitä niillä tehdään. Tiedot voidaan palauttaa asennettuun versioon tai aloittaa ohjelman käyttö "puhtaalta pöydältä" ja jättää löytyneet tiedot ottamatta huomioon.

Huom! Tiedot voidaan tuoda vain Arkhimedes 3.1- tai uudemmista versioista. Jos tuota tietoja vanhemmasta versiosta, päivitä ensin Arkhimedeksen versioon 5.5 (Win / Mac).

Tietojen palauttaminen

Jos tiedot halutaan päivittää uuteen versioon, haetaan tiedot oletuksena viimeksi käytetystä versiosta tai versiosta. Tietoja voidaan myös palauttaa itse tehdystä varmuuskopiosta, esimerkiksi muistitikulta, kohdassa "Vaihda polkua".

Tietojen haku viimeksi käytetystä Arkhimedeksesta

Haettaessa tiedot edellisestä versiosta, voidaan tarkastaa että yritys, jonka tietoja palautetaan on oikea. Käyttöönottoavustaja kertoo myös ajankohdan, jolloin varmuuskopiosta löytyviä tietoja on käytetty. Tiedot palautetaan painamalla "Jatka".

Tietojen haku valitsemasta polusta

Mikäli tiedot, jotka ohjelmaan halutaan palauttaa muualta kuin mistä Arkhimedes automaattisesti löysi tiedot, voidaan valita välilehti "Vaihda polkua". Oletuksena käytettävä polku on polku, josta Arkhimedes on automaattisesti löytänyt tietoja. Polku voidaan valita klikkaamalla 'Valitse polku' tai se voidaan kirjoittaa käsin muodossa:

file:/ASEMATUNNUS/KANSIOPOLKU/

Esimerkiksi jos varmuuskopio löytyy muistitikulta (Asema F:) kansiosta nimeltä "Varmuuskopio":
file:/F:/Varmuuskopio/

Macissa vastaavasti esimerkiksi (asematunnus "Tikku" on tässä muistitikun nimi):
file:/Tikku/Varmuuskopio/

Annettun polun toimivuutta ja sieltä löytyvän varmuuskopion tietoja voi testata painamalla kansiopolun alla löytyvää "Testaa"-painiketta. Kun painiketta on painettu, käyttöönottoavustaja siirtyy välilehdelle "Tietoja edellisestä versiosta" ja kertoo mikäli varmuuskopio on palautettavissa.