Mitt konto
Hur debiteras Isoltas avgiftsbelagda tjänster och vad händer om fakturan förfaller?
Hur debiteras Isoltas avgiftsbelagda tjänster och vad händer om fakturan förfaller?

I den här artikeln berättar vi hur vår egen faktureringsprocess ser ut.

Eva avatar
Skrivet av Eva
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Som standard fakturerar vi tjänster (licens och tilläggstjänster) via e-post, om inte någon annan faktureringsmetod har valts. Vi skickar fakturor till den e-postadress som används som användarnamn för ditt konto. Du kan också få fakturor via e-faktura eller per post. Meddela oss omedelbart om dina faktureringsuppgifter ändras.

Vi fakturerar för avgiftsbelagda tilläggstjänster, antingen som en del av din årliga prenumeration om du använder den betalda versionen av Isolta eller när transaktionsbeloppet överstiger 10 euro. Se prislistan för ytterligare tjänster.

I den här artikeln kommer vi att förklara:

Vad händer om en faktura som skickats av Isolta har förfallit?

Om fakturan är försenad skickar vi en påminnelse per post efter förfallodagen. Vid påminnelse debiteras en avgift på 12 € plus 16 % ränta från fakturans förfallodag.

Om påminnelsen inte betalas går fakturan automatiskt till inkasso och du kommer att få en betalningskrav från Ropo Capital. Om du har några frågor om betalningskravet, vänligen kontakta Ropo Capitals kundtjänst; tel: +358 9 856 080 45. Kundtjänsten är öppen på vardagar kl. 8-20 och på lördagar kl. 10-15 eller via chattjänsten på Ropo Capitals webbplats. Om du har svårt att betala din räkning för tillfället, vänligen kontakta Ropo Capital för att göra betalningsarrangemang.

Betalningspåminnelse

Betalningspåminnelsen skickas efter fakturans förfallodag. Påminnelseavgift är 12€ och dröjsmålsräntan 16% börjar löpa från förfallodagen.

Påminnelsen ska betalas till Ropo Capital med de uppgifter som finns på faktura. Betalningen kan inte göras till Isoltas konto.

Betalningskrav

Om det belopp som anges i påminnelsen inte betalas senast på förfallodagen kommer ett indrivningsförfarande att inledas med en maximal avgift på 50 euro om kapitalbeloppet är mindre än 500 euro (om kapitalbeloppet är mer än 500 euro kommer avgiften att vara högre)." Om fordran inte har betalats på förfallodagen är nästa åtgärd Tratta.

Meddelande om övervägande av juridisk insamling (Tratta)

Efter betalningskravet informeras gäldenären om att frågan kommer att överföras till rättsligt indrivningsförfarande. Detta sista kravbrev är gäldenärens sista chans att betala en obetald faktura och upplupna förseningsavgifter och uppbördskostnader innan eventuella rättsliga förfaranden. Kostnaden är 110 € för kapital upp till 500 €.

Observera att om fakturan betalats genom en tidigare betalningspåminnelse samma dag som tratta skickades, måste även kostnaderna för att skicka tratta betalas.

När Tratta skickas registrerar Ropo Capital en anteckning om sen betalning i företagets kreditregister. Anmärkningen är giltig i sex månader. En anmärkning om försenad betalning är ännu inte en betalningsanmärkning.

Hittade du inte vår faktura i din e-post?

Om du inte hittar vår faktura, kontrollera även din skräppostmapp. Om du inte hittar vår faktura kan du också kontrollera din skräppostmapp. Ibland kan filterinställningarna på din e-posttjänst omdirigera vår faktura till skräppost. Isoltas faktura kommer att skickas via no.reply@procountor.com. Lägg till adressen som en betrodd avsändare för att undvika att skicka fakturor till skräppost. Om du fortfarande inte hittar vår ursprungliga faktura, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@isolta.fi

Vill du få vår faktura till en annan adress eller på ett annat sätt?

Om du vill att fakturan ska skickas till en annan e-postadress än ditt användarnamn, vänligen meddela oss info@isolta.fi den nya e-postadressen. Användaren ansvarar alltid för att Isolta har aktuella faktureringsuppgifter för företaget och att eventuella ändringar omedelbart meddelas vår kundtjänst.

Du kan också anmäla ändringar av din faktureringsadress i programmet under Inställningar> Mitt konto> Faktureringsuppgifter för användningen av tjänsten

Ändringarna i detta avsnitt träder i kraft när nästa nya faktura skickas. Det innebär att du kan få en betalningspåminnelse till din gamla adress även om du har ändrat din faktureringsadress i programmet.

Om du redan har en e-fakturaadress för ditt företag kan vi skicka fakturan direkt till den. Skicka oss din e-fakturaadress.

Du kan också få din faktura direkt till Isolta som en e-faktura. Läs mer här. Ange även ditt företags e-fakturaadress om du har aktiverat e-faktura i programmet E-fakturaadressen uppdateras inte automatiskt.

Det är inte möjligt att beställa en e-faktura för konsumenter från oss, eftersom vi inte fakturerar konsumenter, utan fakturering sker från företag till företag.

Oavsett vilken faktureringsmetod du använder bör du alltid se till att företagets alla kontaktuppgifter är uppdaterade.

Vad skall man göra om Isolta-kontot är stängt?

Om fakturan är förfallen och har överförts till Ropo Capital övergår programmet till endast läsläge utan varning.

När kontot är i läsläge kan du bara titta fakturor och kundinformation, men du kan inte fakturera. Vi öppnar kontot mot ett betalningskvitto omedelbart eller senast nästa arbetsdag. Observera att konton öppnas ändast under kundtjänstens öppettider. En skärmdump eller ett foto av betalningen kan skickas till info@isolta.fi. Kontot öppnas inte automatiskt efter att fakturan har betalats.

Jag har betalat fakturan, men Isolta visar fortfarande en förfallen banner

Det kan dröja ett par dagar innan betalningarna registreras på fakturan, beroende på vilken bank du betalar från och vid vilken tidpunkt.

Om du har fått en betalningspåminnelse trots att du har betalat din faktura i tid, är det möjligt att din betalning ännu inte har synts i våra bokföringsuppgifter när betalningspåminnelsen skickades. Kontakta i så fall vår kundtjänst.

Andra viktiga överväganden när det gäller fakturering:

Betalningsarrangemang för faktura
Vår kundtjänst hjälper dig gärna om du har några frågor om din faktura. Du måste kontakta oss före fakturans förfallodag. Du kan skicka meddelandet via chatten i programmet, ringa oss 0207 181 710 eller skicka e-post till info@isolta.fi.

Om fakturan har förfallit och du har fått en betalningspåminnelse ska du kontakta Ropo Capital direkt. Telefonnumret till Ropo Capitals kundtjänst är +358 9 856 080 45. Kundtjänsten är öppet på vardagar kl. 8-20 och på lördagar kl. 10-10.

Uppsägning

I enlighet med användarvillkoren måste uppsägning göras skriftligen 30 dagar före den nya faktureringsperiodens början till info@isolta.fi eller via programmets chattfönster.

Faktureringsperioden anges på fakturan.

När vi har mottagit din uppsägning kommer du att få en separat bekräftelse på mottagandet. Om du inte får meddelandet, vänligen skicka uppsägning på nytt.

Avtalet upphör alltid vid utgången av den betalda perioden. Det är inte möjligt att säga upp ett avtal mitt i en faktureringsperiod, vi kommer inte att återbetala några avgifter som betalats.

Uppdatera faktureringsadressen:

Det är alltid kundens ansvar att ha korrekt uppdaterad faktureringsinformation. Kom ihåg att kontrollera din faktureringsinformation. Meddela oss om den nya adressen antingen via e-post till info@isolta.fi eller inom programmet via chat (postadress eller e-postadress, e-fakturaadress, FO-nummer, namnändring).

Du kan också rapportera ändringar av din faktureringsadress i programmet under Inställningar> Mina konton> faktureringsinformation för programanvändning Ändringar som görs i det här avsnittet träder i kraft när nästa nya faktura utfärdas. Det innebär att du kan få en betalningspåminnelse på din gamla adress även om du har ändrat din faktureringsadress inom programmet.

Observera att ditt företags kontaktuppgifter inte uppdateras automatiskt i vårt huvud om du bara gör ändringar via programmet: Inställningar --> min företagsinformation.

Om du inte har fått originalfakturan, vänligen kontakta vår kundtjänst info@isolta.fi.