Hur skickar jag fakturan till PURO för finansiering?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hurdana fakturor kan jag finansiera?

En tumregel är att du kan finansiera fakturor som är riktade till finska företag (företag och organisationer). Ingen minimisumma krävs, dvs. du kan finansiera fakturor av vilken summa som helst.

Du kan finansiera en faktura som fyller följande kriterier:

• Fakturan skickas till en företagskund

• Fakturan är obestridlig

• Fakturan har ännu inte skickats till kunden

• Fakturans är ännu inte förfallen

• Produkten eller tjänsten som faktureras har redan levererats till kunden

Vi rekommenderar inte att finansiera fakturor som skickas till utlandet (utanför Finland).

Hur skickar jag fakturan till PURO för finansiering?

Kort och koncist: Istället för att skicka fakturan till kunden, skickar du fakturan till PURO Finance som e-faktura. PURO skickar sedan vidare fakturan till kunden.

Byt e-faktureringsadressen för de kunder vars fakturor du vill finansiera till PURO:s e-faktureringsadress, som är:

• e-faktureringsadress: 00372771697301

• Förmedlarkod: 003723327487

• Operatör: Apix Messaging Oy

Du byter kundens e-faktureringsadress på följande sätt

Visa kontkter → Öppna kundens → Redigera kontaktE-faktureringsadress

Obs! Ändra inte på kundens namn och FO-nummer!

Vi rekommenderar att du skickar alla respektive kunds fakturor via PURO så att du inte behöver byta e-faktureringsadress varje gång du ska fakturera kunden. Vi rekommenderar det också för att kunden alltid ska få fakturorna med samma betalningsuppgifter.

Hur lägger jag till betalningsinformationen för en finansierad faktura i Isolta och hur rapporterar jag de finansierade fakturorna i bokföringen?

PURO skickar dig ett referensmaterial och en rapport för bokföringen per e-post. Du kan välja vill du ha rapporterna en gång i veckan eller en gång i månaden. Referensmaterialet kan du läsa in i Isolta precis som det referensmaterial du får från banken. Fakturorna prickas av som betalda enklast med hjälp av referensmaterialet.

1. Öppna fakturaförteckningen på ditt Isolta-konto (Visa fakturor).

2. Tryck på knappen "Verktyg" uppe till höger.

3. Välj "Läs in referensbetalningarna".

4. Ladda upp filen med referensmaterialet.

5. Tjänsten visar en lista på de markerade fakturorna.