E-fakturering
Mottagning av e-fakturor
Hur aktiverar jag mottagningen av e-fakturor?

Här berättar vi hur du aktiverar mottagningen av e-fakturor i Isolta

Lisette avatar
Skrivet av Lisette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det lättaste och snabbaste sättet att hantera inköpsfakturor är genom att få dem som e-fakturor. Du kan mottaga dina e-fakturor via Isolta. På så sätt, har du dina försäljnings- och inköpsfakturor på samma ställe.

Notera! För tillfället är det endast möjligt för företag registrerade i Finland att aktivera tjänsten.

Du behöver inte ett skilt kontrakt med en e-fakturerings operatör. När du aktiverat mottagningen av e-fakturor får du genast e-faktureringsadressen och förmedlarens beteckning för ditt företag.

Så här börjar du motta e-fakturor via Isolta:

1. Aktivera tjänsten genom att autentisera dig och bekräfta din underskriftsrätt i programmet.

För att börja ta emot inköpsfakturor, gå till Inköpsfakturor från huvudmenyn. I avsnittet Inköpsfakturor hittar du knappen Aktivera mottagningen som tar dig till elektronisk autentisering. Vår partner Signicat omdirigerar dig tillbaka till avsnittet Inköpsfakturor efter autentisering. Därefter aktiveras e-fakturamottagningen till ditt företag.

2. Meddela dina fakturerare om din nya e-faktureringsadress

Informera dina leverantörer om att du accepterar fakturor som e-fakturor.

Du hittar din e-faktureringsadress och en färdig mall i Inställningar -> E-fakturering.

3. Hantera inköpsfakturorna i Isolta

Du får automatiskt en e-post notifiering då du fått en ny e-faktura. Notifieringen skickat till e-post addressen som är ditt användarnamn. Om du vill kan du stänga av notifieringarna i Notifierings sektionen i Intällningarna.

Du hittar mottagna e-fakturor i huvudmenyn under "Inköpsfakturor". Läs mera om att hantera inköpsfakturor här.