Kund specifika inställnigar med faktura utkast

Du kan använda ett faktura utkast för att ställa in kund specifika preferencer. I den här artikeln berättar vi hur.

Lisette avatar
Skrivet av Lisette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns ett lätt sätt att göra det - faktura utkast.

Skapa en faktura som utkast för en kund med den informationen du vill ha som utgångspunkt för den specifika kunden.

Du behöver inte mera själv komma ihåg kund specifika inställningar och använd dig av en nästan färdig faktura när det är dags att fakturera kunden.

Så här gör du steg för steg:

1. Skapa en ny faktura för kunden

2. Lägg till all information som kommer vara oförändrad för kommande fakturor, så som betalningsvillkor, referens eller beskrivning

3. Spara fakturan som utkast

4. Kopiera utkastet till en ny faktura

5. Lägg till möjlig ny information för den specifika fakturan

6. Skicka fakturan

Faktura utkast med specifika inställningar i kontaktkortet

Kopiera utkastet

Kom ihåg att du alltid kan kopiera vilken faktura som helst. Oberoende av om de är skickade, betalda eller som utkast. Du hittar kopierings funktionen i verktygs menyn. Det är det snabbaste sättet att skapa flera liknande fakturor.