Sändning av e-fakturor
Programmet låter mig inte skicka en e-faktura? Vad skall jag göra
Programmet låter mig inte skicka en e-faktura? Vad skall jag göra

Oj nej! Fakturan saknar högst antagligen obligatorisk information eller så är någon text för lång.

Lisette avatar
Skrivet av Lisette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi använder oss av Finvoice standarden för E-fakturor, det sätter krav på fakturans innehåll, max längd och mängden av vis information. Genom att följa Finvoice standarden garanterar vi att innehållet av din faktura kommer rätt fram till mottagarens faktura system. Därför hindrar programet dig från att skicka en e-faktura med som inte följer Finvoice standarden. Så om du inte kommer åt och skicka fakturan, kontrolera att du gjort följande saker:

• Fyllt i mottagarens fysiska address(Gatuadress, post kod och stad)

• Fyllt i mottagarens e-fakturerings address

• Lagt till dit eget kontonummer i inställningarna (IBAN and BIC)

• Kontrolera att produkernas text inte överskrider 100 tecken

• Fakturans datum måste vara dagens datum, annors låter inte programet skicka den som e-faktura.

• Fakturanumret måste vara minst tre tecken långt för att generera ett referensnummer som accepteras av bankerna.

Om du kontrolerat dessa och programmet ändå inte låter dig skicka fakturan, snälla kontakta oss, vi hjälper dig gärna!