Oma tili
Miten Isolta veloittaa palveluista ja mitä tapahtuu, jos laskuni on erääntynyt?
Miten Isolta veloittaa palveluista ja mitä tapahtuu, jos laskuni on erääntynyt?

Tässä artikkelissa kerromme Isoltan omista laskutus käytännöistä 1.7.2023 jälkeen.

Eva avatar
Tekijä: Eva
Päivitetty yli viikko sitten

Veloitamme maksulliset palvelut (käyttöoikeus ja lisäpalvelut) oletuksena sähköpostilaskulla. Lähetämme laskut tilin käyttäjätunnuksena olevaan sähköpostiosoitteeseen. Voit saada laskut myös verkkolaskuina tai postitse. Huolehdithan, että laskutustiedot on ajantasalla Asetukset > Oma tili > Laskutustiedot ohjelman käytöstä.

Maksulliset lisäpalvelut (kaikissa laajuuksissa, myös Starter) veloitamme jälkikäteen transaktiomaksuina palvelun käyttömaksun yhteydessä, tai kun summa ylittää n. 10 €. Katso lisäpalveluhinnasto.

Tässä artikkelissa kerromme:

Mitä tapahtuu, jos Isoltan lähettämä lasku erääntyy

Olemme ulkoistaneet laskujen huomautuspalvelun ja perinnän Ropo Capitalille. Jos laskusi erääntyy, saat maksumuistutuksen postitse eräpäivän jälkeen. Maksumuistutuksen kulu on 12 € ja viivästyskorko 16 % alkaa kertyä laskun eräpäivästä lähtien. Huomioi, että tilinumero on maksumuistuksessa eri, kuin alkuperäisessä laskussa.

Jos et maksa maksumuistutusta, niin lasku siirtyy automaattisesti perintään ja saat seuraavaksi Ropo Capitalta maksuvaatimuksen. Jos sinulla on kysyttävää Ropo Capitalin laskusta ole ensisijaisesti yhteydessä heidän asiakaspalveluunsa.

Nopeiten saat heihin yhteyden Ropo Onlinen kautta, siellä voit myös maksaa laskun tai vaihtoehtoisesti ole yhteydessä puhelimitse +358 9 856 080 45. Kun olet maksanut kaikki avoimet saatavat, lähetä maksukopio osoitteeseen info@isolta.fi.

Mikäli laskun maksaminen on sinulle juuri nyt vaikeaa, sovi yhdessä Ropo Capitalin kanssa maksujärjestelyistä.

Maksumuistutus

Jos laskusi erääntyy, saat maksumuistutuksen postitse eräpäivän jälkeen. Maksumuistutuksen kulu on 12 € ja viivästyskorko 16 % alkaa kertyä laskun eräpäivästä lähtien. Maksumuistutus tulee maksaa kuluineen laskulla olevilla tiedoilla. Huomioi, että tilinumero on maksumuistuksessa eri, kuin alkuperäisessä laskussa. Maksua ei voi maksaa alkuperäisessä laskussa olevalle pankkitille.

Maksuvaatimus

Maksuvaatimus lähetetään jos maksumuistutusta ei ole maksettu maksumuistuksen eräpäivään mennessä. Maksuvaatimuksesta aiheutuvat kulut ovat enintään 50 €, mikäli pääoman alle 500 € (jos pääoma yli 500 €, ovat kulut enemmän).

Jos maksuvaatimuksen mukaista summaa ei ole maksettu vaatimuksen eräpäivään mennessä, seuraava toimenpide on Tratta.

Ilmoitus oikeudellisen perinnän harkinnasta (Tratta)

Tratta voidaan lähettää, jos sitä edeltävä maksuvaatimus on maksamatta. Tratan lähetyksen yhteydessä Ropo Capitalilta toimitetaan maksuviive merkintä luottorekisteriin yrityksen maksutapa tietoihin. Maksuviive merkintä on voimassa kuusi kuukautta. Maksuviivetieto ei ole vielä maksuhäiriömerkintä.

Tratta on julkisuusuhkainen maksukehotus, jota käytetään yritysperinnässä. Kulu on 110 €, jos pääoma enintään 500 €.

Huomioithan, että jos lasku on maksettu edellisellä maksuvalvontakirjeellä, samana päivänä, kuin tratta on lähetetty, tratan lähettämisestä aiheutuneet kulut tulee myös maksaa.

Etkö löytänyt laskuamme sähköpostistasi?

Jos et löydä laskuamme, tarkista myös roskapostikansiosi. Joskus sähköpostipalvelun suodatinasetukset voivat ohjata laskumme roskapostiin. Isoltan lasku tulee osoitteesta no-

reply@procountor.com. Lisää osoite luotettavaksi lähettäjäksi, niin vältät laskujen ohjautumisen roskapostiin. Mikäli et silti löytänyt alkuperäistä laskuamme, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen info@isolta.fi

Haluatko saada laskumme eri osoitteeseen tai eri tavalla?

Mikäli haluat laskun eri sähköpostiosoitteeseen, kuin mikä on käyttäjätunnuksesi, ilmoita meille osoitteeseen info@isolta.fi uusi sähköpostiosoite. Käyttäjä on aina itse vastuussa siitä, että Isoltalla on ajantasaiset laskutustiedot yritykselle ja muutokset tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme viipymättä.

Voit myös ilmoittaa laskutusosoitteen muutokset ohjelman sisältä kohdasta: Asetukset > Oma tili > Laskutustiedot ohjelman käytöstä Tässä osiossa tehdyt muutokset tulevat voimaan seuraavan uuden laskun muodostuttua. Maksumuistutus voi siis tulla vanhaan osoitteeseen, vaikka olisit tehnyt laskutusosoitteen muutoksen ohjelman sisällä.

Mikäli sinulla on jo käytössäsi yritysverkkopankki, voimme välittää laskun suoraan sinne. Ilmoita meille vain verkkolaskuosoitteesi. Voit myös vastaanottaa laskun suoraan Isoltaan verkkolaskuna. Lue lisää täällä.

Ilmoitathan verkkolaskutusosoitteen meille myös siinä tapauksessa, jos olet ottanut verkkolaskujen vastaanoton käyttöön ohjelman sisällä. Tieto verkkolaskuosoitteesta ei päivity meille automaattisesti.

Kuluttajamuotoista e-laskua meiltä ei voi tilata, koska me emme laskuta kuluttajia, vaan laskutus on yritysten välistä. Jos haluat vastaanottaa laskut sähköisesti, niin kyse on siinä tapauksessa verkkolaskutuksesta. Laskun voi halutessaan myös saada kirjepostina postiosoitteeseen.

Laskutustavasta riippumatta huolehdithan, että yrityksesi kaikki yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Isolta-tilini on vain lukutilassa?

Jos lasku on erääntynyt ja siirtynyt Ropo Capitalille, siirrämme tilin read only-tilaan. Read only-tilassa pystyt vain tarkastelemaan laskuja ja yrityksesi tietoja, mutta laskuttaminen ei onnistu. Tilin rajoitus tulee voimaan ilman erillistä huomautusta.

Poistamme käyttörajoituksen maksukuittia vastaan heti, tai viimeistään seuraavan arkipäivän kuluessa. Huomioithan, että tilien käyttörajoituksia poistetaan ainoastaan arkisin asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-pe klo 8-16).

Maksukuittauksena riittää esim. ruutukaappaus verkkopankkimaksusta ja sen voi lähettää osoitteeseen info@isolta.fi. Rajoituksen poistamiseksi vaaditaan siis yhteydenotto asiakaspalveluumme. Tili ei avaudu automaattisesti, kun lasku on maksettu

Muita tärkeitä huomioita laskutukseen liittyen:

Maksujärjestely laskulle

Asiakaspalvelumme auttaa aina mielellään kaikissa laskuun liittyvissä kysymyksissä. Yhteydenotto tulee tehdä ennen laskun eräpäivää. Voit laittaa meille viestiä ohjelman keskusteluikkunan kautta, soittaa meille tai laittaa sähköpostia osoitteeseen info@isolta.fi.

Jos lasku on erääntynyt, laskun perinnästä ja maksujärjestelyistä vastaa siinä tapauksessa Ropo Capital ja sinun tulee olla yhteydessä suoraan heihin. Ropo Capitalin asiakaspalvelun puhelinnumero on +358 9 856 080 45. Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15.

Irtisanominen

Käyttöehtojen mukaisesti irtisanominen tulee tehdä 30 päivää ennen uuden laskutusjakson alkua kirjallisesti osoitteeseen info@isolta.fi tai ohjelman keskusteluikkunan kautta.

Laskutusjakso löytyy laskulta.

Kun irtisanomisilmoituksesi on saapunut meille, saat erillisen vahvistuksen sen vastaanottamisesta. Jos et sellaista saa, lähetä viesti uudelleen.

Voit irtisanoa palvelun päättymään voimassa olevan laskutusjakson loppuun, ei kesken laskutusjakson.

Laskutusosoitteen päivitys:

Oikeat ajantasaiset laskutustiedot on aina asiakkaan vastuulla. Muistathan tarkistaa laskutustiedot. Ilmoita meille uusi osoite joko sähköpostilla osoitteeseen info@isolta.fi tai ohjelman sisällä keskusteluikkunan kautta (postiosoite tai sähköpostiosoite, verkkolaskuosoite, y-tunnus, nimi muuttuu).

Voit myös ilmoittaa laskutusosoitteen muutokset ohjelman sisältä kohdasta: Asetukset > Oma tilit > Laskutustiedot ohjelman käytöstä Tässä osiossa tehdyt muutokset tulevat voimaan seuraavan uuden laskun muodostuttua. Maksumuistutus voi siis tulla vanhaan osoitteeseen, vaikka olisit tehnyt laskutusosoitteen muutoksen ohjelman sisällä.

Huomioi, että jos päivität ainoastaan yrityksesi yhteystiedot ohjelman kautta: Asetukset --> yritykseni tiedot, niin laskutustiedot eivät päivity samalla.

Jos et ole vastaanottanut alkuperäistä laskua, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme info@isolta.fi.