Tiedotteet
Arkhimedes Desktopin Myynti ja Toiminnanohjaus -laajuuksille macOS Big Sur -tuki
Arkhimedes Desktopin Myynti ja Toiminnanohjaus -laajuuksille macOS Big Sur -tuki
Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Arkhimedes Desktop pohjautuu Claris International Inc:n tuottamaan FileMaker-ohjelmistoperheeseen. Arkhimedes Desktop on perinteisesti pohjautunut FileMaker Runtime -ohjelmistoon, johon ei ole sisältynyt lisenssimaksuja. Claris on kuitenkin lopettanut tuen maksuttomalle FileMaker Runtime -ohjelmistolle mikä tarkoittaa sitä, että FileMaker Runtime -ohjelmistot (ja sitä myöden Arkhimedes Desktopin perusversiot) eivät ole välttämättä enää yhteensopivia uusien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa. Uusimpien Windows-käyttöjärjestelmien kanssa ohjelmisto on edelleen yhteensopiva mutta ei enää Macin uusimman käyttöjärjestelmän, macOS Big Sur:n kanssa.

Jotta Arkhimedes Desktopia voi käyttää jatkossa macOS Big Sur:n kanssa, tulee tietokoneelle asentaa maksullinen FileMaker Pro -ohjelmisto. FileMaker Pro:n hinta suoraan Clarikselta ostettuna on tätä artikkelia kirjoittaessa (elokuu 2021) 576 euroa + alv.

Haluamme Isoltassa tulla tässä asiakkaita vastaan tarjoamalla Mac-käyttäjille yhden kappaleen FileMaker Pro:ta maksutta osana Arkhimedes Myynti- ja Toiminnanohjaus -laajuutta.

Jatkossa Arkhimedes Desktopin käyttö macOS Big Sur:ssa (tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä) vaatii vähintään Arkhimedes Myynti-laajuuden (22,90 € / kk + alv). Edullisemmassa Arkhimedes Laskutus -laajuudessa käyttö ei kustannussyistä enää onnistu. Arkhimedes Myynti-laajuudessa on Laskutus-laajuuteen nähden muitakin etuja, esim. kattavampi raportointi ja tuotehallinta.

Jos olet päivittänyt tai päivittämässä macOS Big Sur:iin ja haluat jatkaa Arkhimedes Desktop:n käyttöä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme niin annamme lisää ohjeita.