Mihin Arkhimedeksen tiedot tallentuvat?

Tiedot tallentuvat käyttöjärjestelmästä riippuen hieman eri tavoin. Vastaus on siis käyttöjärjestelmäkohtainen

Jari avatar
Tekijä: Jari
Päivitetty yli viikko sitten

Windows 7, Windows 8 ja Windows 10

Arkhimedes 6 asentuu oletuksena käyttäjän kansioon nimellä Isolta Arkhimedes. Esim. jos käyttäjä on pekka, on polku esim: C:/Users/pekka/Isolta Arkhimedes/

Arkhimedeksen kansio sisältää paljon tiedostoja kansioita, jotka ovat käyttäjälle epäkiinnostavia. Esim. kaikki DLL-päätteiset tiedostot ja Microsoft-alkuiset kansiot ovat Arkhimedeksen tietokannan käyttämiä teknisiä tiedostoja, jotka eivät sisällä käyttäjän syöttämiä tietoja.

Seuraavat kansiot ja tiedostot ovat kuitenkin tärkeitä (esimerkki koskee Arkhimedes 5-versiota):

Isolta Arkimedes.exe (Arkhimedeksen käynnistystiedosto)

V6_0_x (Sovellus ja siihen syötetyt tiedot, kaikista tärkein) *)

win_standalonedbconverter (Erillinen ohjelma, joka konvertoi tietokannan vanhasta uuteen. Kun on päivittänyt Arkhimedes 6-versioon, tämän kansion voi vaikka poistaa jos haluaa vapauttaa levytilaa)
​

Mac OS X

Macintoshin käyttäjät valitsevat itse ohjelmaa asentaessaan, missä ohjelma sijaitsee. Arkhimedes koostuu Macissa vain yhdestä ns. ohjelmapakkauksesta, joka sisältää kaikki ohjelmaan syötetyt tiedot ja paikallisen varmuuskopion. Ohjelmapakkaus on nimetty ohjelman versionumeron mukaan, esim. jos versio on 6.0 (1), ohjelmapakkauksen nimi on Isolta Arkimedes 6.0(1).

Ohjelmapakkauksen voi avata painamalla sitä hiirellä ctrl pohjassa ja valitsemalla "Näytä pakkauksen sisältö". Ohjelmapakkaus sisältää seuraavat kansiot:

V6_0_x (Sovellus ja siihen syötetyt tiedot, kaikista tärkein) *)

Contents (sisältää tietokannan käyttämiä määrittelytietoja. Ei sisällä käyttäjätietoja)

osx_standalonedbconverter (Erillinen ohjelma, joka konvertoi tietokannan vanhasta uuteen. Kun on päivittänyt Arkhimedes 6-versioon, tämän kansion voi vaikka poistaa jos haluaa vapauttaa levytilaa)

Varmuuskopioiden sijainti

Kaikki ohjelman itse määrittämät varmuuskopiot tehdään samalle levylle kuin missä ohjelmakin sijaitsee, Tiedostot/Dokumentit -> ArkhimedesData -> Backup -kansioon. Backup-kansiossa on kansio, "instanssikansio", joka on nimetty käyttävän yrityksen Y-tunnuksen ja käytettävän Arkhimedeksen versionumeron mukaan. Lisäksi kansion nimessä on nelikirjaiminen "instanssikoodi", joka yksilöi käytettävän Arkhimedeksen.

Esim. jos yrityksen Y-tunnus 1854047-8, käytettävä versio on 6.0 (1), voisi instanssikansion polku olla:

C:/Users/matti/Tiedostot/ArkhimedesData/Backup/B1854047-8_6.0(1)_ABCD

Instanssikansio sisältää :

• Käsin luodun varmuuskopion kansion LastCheckPoint

• Automaattisen varmuuskopion käyttämät kansiot AB1, AB2 ja AB3.

Instanssikansion polku vaihtuu (eli instanssikoodi vaihtuu) aina, kun päivitetään uuteen Arkhimedekseen, vaihdetaan Y-tunnusta tai kun palautetaan varmuuskopio. Tämän mekanismin ansiosta, jos esim vahingossa hakee väärän varmuuskopion olemassa olevien tietojen päälle, alkuperäinen instanssikansio säilyy muuttumattomana ja uudet varmuuskopiot luodaan aina uuteen paikkaan.

ArkhimedesData -> Backup-kansiossa on myös seuraavat kansiot

• LastClosed, tähän kansioon Arkhimedes tekee aina varmuuskopion sulkiessa. Kun Arkhimedes päivitetään, Arkhimedes löytyy tästä kansiosta aina viimeisimmän varmuuskopion, jonka se ottaa käyttöön uudessa versiossa

• Converted, päivittäessä vanhemmasta versiosta kuin 6.0 Arkhimedes tallentaa tähän kansioon muunnetun varmuuskopion. Kansion voi halutessaan poistaa kun päivitys on tehty.